неділю, 29 червня 2014 р.

Бібліо-мультик


     Який найдієвіший спосіб популяризації своїх ідей? Думаю, ви погодитесь, що візуальний. Саме тому ефективним є створення та публікація відеокліпів або рекламних роликів.

  Однак,  для створення відеокліпу потрібна наявність акторів, відеокамери, реквізиту і багатьох інших дорогих речей, що багатьом бібліотекам може виявитися не під силу. Але не варто засмучуватись, вихід знайдено! І це- створення анімаційного ролику. Мова анімації зрозуміла усім віковим категоріям і дозволяє в простій формі донести до максимально широкого кола людей ваші ідеї.
   Зважаючи на актуальність цього питання, я вирішила зробити невеличкий огляд сервісів для створення анімації.
  

суботу, 28 червня 2014 р.

Ярнбомбінг і бібліотека

      

   Чи захоплюєтесь ви в'язанням? Якщо так, то ярнбомбінг саме для вас!
  Сьогодні Таня розповіла мені про чудернацьке в'язане граффіті, яке побачила у якомусь свіжому глянці, я не змогла уявити собі як виглядає обв'язане дерево і запитала в Гугла.


 

Різнобарвний текст у Photoshop

Из этого урока Вы узнаете, как создать красивый текстовый эффект, с помощью простых инструментов и стилей слоя.




пʼятницю, 27 червня 2014 р.

       До мене приєдналися веб-дизайнер, тренер з особливостей навчання     дорослої аудиторії та розробки єфективних презентацій за програмою "Бібліоміст", бібліотекар НВК "Школа гуманітарної праці" Херсонської обласної ради Тетяна Войкіна (може бути відома вам за прізвищем Малахова) та моя безпосередня колега, "сестра-близнець" по роботі, з якою ми майже повністю взаємозамінні, Олена Петренко. Тепер вони співавтори блогу.
     Дуже приємно, що наколо моєї ідеї гуртуються саме такі люди, це надихає :)
          Сподіваюсь, наш творчий тандем принесе користь.
       

середу, 25 червня 2014 р.

Дорогі колеги, підтримайте, будь-ласка, мою ініціативу!

    Суть у тому, щоб поділитися розробленим вами графічним оформленням  виставок, переглядів, рекомендаційних списків, буклетів і т.д. або електронними  формами роботи - віртуальними виставками, слайдовими презентаціями. Створити таку собі загальну бібліотечну базу творчих робіт. Якщо ви бажаєте, можемо додати і цікаві масові заходи.
     Над цією ідеєю міркую вже досить давно, обговорювала із різними людьми. Чесно, виникали сумніви - це ж потрібно віддати комусь свою роботу, а скільки старання в неї вкладено! 
     Можливо, в когось із вас теж є така думка. Давайте поглянемо із іншої сторони - ви вклали в цю роботу сили, старання, ідеї, час, скористались нею, в рамках вашої бібліотеки вона віджила своє і відправляється в електронний архів, і, навряд чи, знову знадобиться. Я пропоную вам дати своїй ідеї друге життя, поділившись із колегами. Найбільше користі вона принесе в дії, а не в забутій папці на комп'ютері. 
     Сподіваюсь на вашу небайдужість до розвитку бібліотек та підтримку як зі сторони надання розробок, так і використання. Дякую!

неділю, 22 червня 2014 р.

Вітаю! Рада знайомству, сподіваюсь, цей блог буде корисним 
та цікавим для вас.

Запрошую до співпраці, обміну досвідом та спілкування.

Rambler's Top100