четвер, 21 серпня 2014 р.

Бібліотекарю - мамі школяра :)


  Настала гаряча пора для матусь школярів - портфель, одяг, зошити, ручки, олівці...майже нескінченний перелік:) А ще й вчительці подарунка придумати. І, звісно, бібліотекарі настільки креативні люди, що йти з простецьким букетиком чи коробкою "Пташиного молока" вже якось нецікаво. 

      Для тих, у кого немає часу мудрувати, пропоную ідею!   Зразу скажу- я розумію, що запис може здатися не по темі блогу, але це не так, креативний бібліотекар креативний у всьому!:) А в кого є час і бажання, зробіть із читачами для бібліотеки.


    Робила для дітей родичів, приймала участь уся сусідська дітвора, тьотя Юля за 5 хвилин організувала гурток "ОчУмелые ручки" :)  (Розумієте, до чого веду..? )


    Ось такий цукерково-паперовий букетик вийшов.



     Фото з телефону не передає усієї краси, справжній колір квітів- жовтогарячий. Ви, мабуть, вже чули, що тема першого уроку - "Україна - єдина країна", тож вибір кольорів і оформлення не випадковий.


Для поробки потрібно:
- жовті серветки - 2 упаковки (краще розміром 33х33, коштують близько 10 грн/пачка)
- гофрований папір синій
- жовто-блакитна стрічка
- намистинки-перлинки
- пластиковий горщик для квітів
- стара газета та нитки
- клеєвий пістолет або клей "Титан" ( продається у будівельних магазинах)
- степлер



    Квіти робляться із серветок,  знайшла майстер-клас тут. На наш букет пішло 24 квітки (24 серветки)


    Виготовити шар-основу можна способом, вказаним автором майстер-класу, можна купити пенопластову заготівку, а я робила із газети та ниток ось  так, тільки побільше розміром.


    Коли ми наробили квіточок, залишками серветок заповнили горщика, туди ж поклали камінця, аби додати стійкості букету. Потім наносили клей по краю горщика і приклеювали шар-основу. А на нього і квіти. Тоді декорували горщика і почали міркувати над листочками. Нам прийшла в голову ідея замість паперових зробити цукеркові, тож ми купили цукерки у зеленій обгортці ("Амур" від Конті) та приклеїли поміж квітами.


 (Для тих, хто не мав діла зі світ-дизайном, поясню, треба клеїти одним хвостиком до основи, інший вільно стирчить уверх, саму цукерку ви не приклеюєте, можна розгорнути верхній вільний хвостик, з'їсти її, і знов загорнути. Я клеїла пістолетом, не знаю чи вдасться на "Титан" (потрібно чекати доки засохне), можна цукерки на двосторонній скотч приліпити.)





    Останній штрих - де-не-де приклеїти намистинки. Зверніть увагу, щоб між квітами не проглядалась основа, вільні місця закривайте цукерками.


      Ось вам, МарьІванна, і букет, і цукерки, 2 в 1 :))))


   Варіантом із паперовими листочками, без цукерок, можна прикрасити бібліотеку, або книжкову виставку, тут вже як ваша фантазія забажає. 


   А поки писала статтю, подумала - можна використати цю ідею для проведення першого уроку: вступне слово, ваша інформація, а тоді запропонувати зробити такий букет разом, усім класом. З кожної дитини по квіточці і готово, на виготовлення 1 квітки піде максимум хвилин 10-15. Можна на листочках написати назви міст (обласних центрів). Ідея така - міста і села як окремі квіточки (чи листочки) разом створюють гармонійний прекрасний букет- Україну.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Rambler's Top100