суботу, 18 жовтня 2014 р.


Друзі!

      Запрошуємо вас долучитися до нового проекту Молодіжної секції УБА «Display – кросинг» (від англ. display - виставка, crossing - перехідний), метою якого є популяризація такого напряму бібліотечно-інформаційної роботи як організація книжкової виставки, акцентування уваги на розробці її дизайну, сприяння професійному спілкуванню та обміну досвідом з даного питання між фахівцями з метою удосконалення виставкової діяльності бібліотек України, пошуку нових ідей та форм.


     Суть проекту у тому, що бажаючі отримають готову розробку дизайну виставки в електронному форматі (назва виставки та назви розділів, а також звернення, додаткові матеріали та рекомендації щодо оформлення), а от все інше-за вами. Виставка переходитеме від одного учасника до іншого, а варіації кожного учасника відображатимуться на сайті Молодіжної секції УБА та на сторінці проекту у соціальній мережі Facebook.

  
Учасником проекту «Display – кросинг» може стати будь-яка бібліотека України.

     Перша виставка Display кросингу буде присвячена тематиці, яка актуальна для будь-якої книгозбірні – читанню у різних форматах.


Дізнатись про те, як долучитись до проекту та почитати більше про проект можна нижче:


Проект МС УБА «Display – кросинг»
В наш час бурхливого розвитку ІКТ та мінливих інформаційних потреб суспільства, трансформуються і бібліотеки: місія, підхід до бібліотечно-інформаційного обслуговування та організація бібліотечного простору. Серед  основних завдань роботи кожної бібліотеки є максимальне розкриття змісту своїх ресурсів для користувачів. Сучасна бібліотека – це простір інформації, ідей, творчості. І для формування її позитивного іміджу важливою є  візуальна відповідність поставленим цілям.
Саме тому наочна популяризація бібліотечних ресурсів, зокрема створення книжкових виставок, є одним із важливих напрямів бібліотечного дизайну. Адже книжкова виставка є засобом розкриття фонду та колекцій книгозбірні, її візитною карткою.
Кожна виставка має дві складові – тематичну добірку літератури та оформлення. І якщо із першою частиною кожен бібліотекар легко впорається, то із другою можуть виникати труднощі різного характеру.
Метою нового проекту Молодіжної секції УБА «Display – кросинг» є популяризація такого напряму бібліотечно-інформаційної роботи як організація книжкової виставки, акцентування уваги на розробці її дизайну, сприяння професійному спілкуванню та обміну досвідом з даного питання між фахівцями з метою удосконалення виставкової діяльності бібліотек України, пошуку нових ідей та форм.
Реалізація проекту передбачає розробку дизайну певної книжкової виставки (ідея візуального оформлення, ілюстративна розробка назви, розділів та звернення до читача, ілюстративний матеріал) координаторами проекту та його передання у електронному вигляді учасникам проекту. Після отримання розробки, учасник оформляє таку виставку у своїй бібліотеці - роздруковує отриманий матеріал, підбирає відповідну літературу, та, за бажанням може додати свої елементи - айс-стопери, тобто різноманітні елементи, які перетворюють звичайну виставку на інсталяцію. Це можуть бути предмети, аксесуари, ілюстративний матеріал, інформаційні роздруківки  тощо. Після закінчення терміну експонування у певній бібліотеці (1 тиждень + 2 дні на оформлення) розробка дизайну передається іншому учаснику. 


       Реєстрація учасників тривала до 1 листопада 2014 р. Бажання прийняти участь у кросингу виказали 26 бібліотек з різних областей України. Задля зручності  учасників було створено графік участі у проекті.


      Виставка, що кросингуватиме бібліотеками, має назву "Читай! Формат не має значення" та пов'язана із однойменним проектом.         Варіації виставки кожного учасника відображатимуться на сайті Молодіжної секції УБА та  на сторінці проекту у соціальній мережі Facebook  і таким чином фіксуватимуться результати проекту.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Rambler's Top100